Mark rutte tweede kamer

Ministers kijken stiekem voetbal tijdens Tweede Kamervergadering

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Heb jij wel eens moeite met opletten in de klas? Je bent niet de enige! Zelfs ministers Grapperhaus en Van Nieuwenhuizen kunnen niet altijd bij de les blijven. Ze keken gisteren tijdens een belangrijke vergadering namelijk stiekem voetbal.

Gisteren was het de dag van de Algemene Beschouwingen. In die vergadering vertelt Premier Rutte wat de regeringsplannen zijn voor het komende jaar. Dat liep behoorlijk uit, want ‘s avonds laat zaten de ministers nog steeds in de Tweede Kamer.

Dikke pech voor voetbalfans, want die avond speelden PSV, AZ en Feyenoord belangrijke wedstrijden in de Europa League. Maar daar hadden ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) een oplossing voor bedacht: ze keken de wedstrijden tijdens de vergadering op hun iPad. Belachelijk, vinden veel mensen op social media. De ministers hebben inmiddels sorry gezegd. Een schrale troost voor premier Rutte, die op dat moment aan het woord was.

Niet voor niets

Niet iedereen is het dus eens met de actie van de twee ministers. Maar ze keken in elk geval niet voor niets. Grapperhaus en Van Nieuwenhuizen zagen dat de Nederlandse ploegen het goed deden. PSV won thuis van Sporting Lissabon uit Portugal met 3-2 en AZ speelde met 2-2 gelijk tegen FK Partizan in Servië. Feyenoord deed het wat minder goed. Zij verloren van de Schotse club Rangers FC met 1-0.

Anderen lazen ook: 7 weetjes over Prinsjesdag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat is niet aardig Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps