Beeld ANP

Ministers lopen boos weg uit Tweede Kamer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Vaak zijn vergaderingen in de Tweede Kamer best een beetje saai. Politici houden lange verhalen en gebruiken ingewikkelde woorden. Maar gisteren was het even een stuk spannender. Alle ministers liepen boos weg toen politicus Thierry Baudet nare dingen zei over minister Kaag.

Tijdens een grote vergadering over de regeringsplannen voor komend jaar mocht ook Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, vertellen wat hij van die plannen vond. Maar hij praatte over heel andere dingen.

Spionnenschool

Eerst maakte hij complimenten aan Poetin omdat de Russische leider het volgens hem heel goed doet. En daarna begon hij te mopperen op minister Kaag. Volgens Baudet heeft zij gestudeerd aan een Britse universiteit waar ook veel spionnen heen gingen. Daarmee zei hij eigenlijk dat ook minister Kaag misschien wel een spion voor een ander land is.

(tekst gaat door onder de foto)
Beeld ANP

Sigrid Kaag is minister van Financiën. Dat betekent dat ze over het geld gaat. Al een tijdje wordt ze ernstig bedreigd en heeft ze extra beveiliging nodig. Kaag was zo boos over het verhaal van Baudet dat ze opstond en weg liep. De andere ministers zagen dat en stonden ook meteen op om haar te steunen. Ook zij verlieten de zaal. En dat gebeurt bijna nooit in de Tweede Kamer.

Geen excuses

Baudet wilde geen excuses maken en daarom mocht hij niet meer praten van de voorzitter van de Tweede Kamer. Vandaag vergadert de Tweede kamer opnieuw over de plannen voor volgend jaar. Thierry Baudet is er vandaag niet bij. Niet vanwege de ruzie van gisteren, maar omdat zijn vrouw op het punt staat een baby te krijgen.

Anderen lazen ook: Stel zelf je geldvraag aan minister Kaag

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook