minnie

Minnie krijgt eigen ster in Hollywood

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Na negentig jaar is het eindelijk zo ver! De op één na beroemdste muis ter wereld, Minnie Mouse, heeft een eigen ster gekregen in Hollywood.

De ster van Minnie ligt op de Hollywood Walk of Fame. Dat is een straat van ruim 5 kilometer met tegels in de vorm van sterren. In die sterren staan de namen van beroemdheden zoals Johnny Depp en Michael Jackson. Maar ook Donald Trump en Donald Duck hebben een ster.

Idool

Minnie kreeg de ster van Disney-baas Bob Iger, zangeres Katy Perry en haar grote liefde Mickey Mouse. Ook werd 22 januari uitgeroepen tot Minnie Mouse-dag. Katy Perry droeg tijdens de uitreiking een Minnie-outfit. In een rode jurk met witte stippen feliciteerde ze haar idool.

De zangeres is altijd een grote fan geweest van de beroemde muis. ‘Minnie voelt als thuiskomen’, zei Perry in haar speech. ‘Het is een speciale gave als je zoveel mensen blij kan maken.’

Mickey Mouse

Het is al bijna negentig jaar geleden dat Minnie en Mickey Mouse werden bedacht door tekenaar Ub Iwerks en Walt Disney. Mickey kreeg veertig jaar geleden als eerste Disney-figuur al een ster op de Hollywood Boulevard. 

minnie

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Meisje (9) boekt reis naar Disney.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Grappig, gezellig en leuk is het zeker en het is schattig♡ Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.