herdenking vulkaan NZ

Minuut stilte in Nieuw-Zeeland voor slachtoffers vulkaanuitbarsting

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een week na de vulkaanuitbarsting op White Island werd in Nieuw-Zeeland een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers. Dat werd gedaan om 14.11 uur lokale tijd, het tijdstip waarop de vulkaan uitbarstte.

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern leidde de herdenkingsbijeenkomst in de hoofdstad Wellington. Ze was niet alleen, maar samen met haar kabinet. In een verklaring schreef Ardern: 'Samen kunnen we uitdrukking geven aan ons verdriet om de mensen die zijn gestorven of die gewond zijn geraakt. En we kunnen hun rouwende familieleden en vrienden steunen.'

Voor altijd verbonden

Voor de herdenkingsbijeenkomst deelde de premier ook een bericht op haar Instagram. Ze prees de reddingswerkers die met gevaar voor eigen leven naar de rommelende vulkaan gingen. Bij haar post schreef ze: 'Zij die ons zijn ontvallen, zijn voor altijd verbonden met Nieuw-Zeeland en we zullen hen koesteren'.minuut stilte NZEen Nieuw-Zeelandse vlag (rechts) hangt halfstok naast een Australische vlag (links) voor de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting op White Island op 9 december, in het parlement in Wellington.

Ziekenhuizen

Officieel zijn zestien mensen omgekomen. De Nieuw-Zeelandse autoriteiten denken dat dat er nog meer worden. Twee mensen zijn nog niet terug gevonden en worden officieel vermist. Zij waren op het moment van de uitbarsting op het eiland. In ziekenhuizen in Nieuw-Zeeland en Australië liggen nog 26 mensen met zware brandwonden. 

Anderen lazen ook: Vulkaan barst uit in Nieuw-Zeeland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

cool die vulkaan uitbarsting

Dat kan echt niet er zijn zoveel rouwende mensen

Super erg voor de nabestaande van de slachtoffers

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps