kaarsen herdenking Zweden

Minuut stilte voor slachtoffers in Zweden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Afgelopen vrijdag reed in een drukke winkelstraat een vrachtwagen op mensen in en daar vielen helaas slachtoffers bij. Om die slachtoffers te herdenken, werd er vandaag in Zweden een minuut stilte gehouden. 

Zo'n aanslag is natuurlijk erg verdrietig. En mensen willen hun steun laten zien. Daarom verzamelden heel veel mensen zich in de Zweedse hoofdstad rond de plaats van de aanslag. Ook bij het het stadhuis, waar de Zweedse vlaggen halfstok hingen, was het druk.

Koninklijke familie

De premier van Zweden zei in een toespraak dat de familieleden van slachtoffers niet alleen zijn en dat heel Zweden met hen meeleeft. De premier was niet de enige die meedeed aan de minuut stilte. De Zweedse koninklijke familie en leden van het parlement waren er ook.

Bloemen

Om steun en medeleven te tonen zijn, op de plek van de aanslag, ondertussen al erg veel bloemen neergelegd. Mensen herdenken niet alleen de slachtoffers maar bedanken ook de politie voor hun hulp. Dit doen ze door politieauto's vol te leggen met onder andere bloemen en bedankbriefjes.

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweekkrant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps