Foto: ANP

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is gisteravond neergeschoten in Amsterdam. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 

Peter R. de Vries was gisteravond te gast bij televisieprogramma RTL Boulevard. Na de opnames vertrok hij uit de studio in het centrum van Amsterdam. Volgens de politie is er daar van dichtbij een aantal keer op hem geschoten. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 

Veel onduidelijk

De politie is begonnen aan een groot onderzoek naar de schietpartij. Door zijn werk heeft Peter R. de Vries veel te maken met criminelen. Maar het is nog niet duidelijk wie op de misdaadverslaggever heeft geschoten en waarom. De politie heeft wel drie verdachten opgepakt. 

Geschrokken

Veel mensen zijn geschrokken van het nieuws. Demissionair minister-president Mark Rutte noemde de schietpartij 'schokkend'. 'We hopen allemaal dat hij deze aanslag overleeft', liet hij weten. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima lieten weten dat ze denken aan De Vries en alle mensen om hem heen. Op de plek waar Peter R. de Vries is neergeschoten zijn bloemen en kaarsjes neergelegd.

Anderen lazen ook: Wat doe je als je schrikt van naar nieuws?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook