Tong Hond

Mochi heeft de allerlangste hondentong

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Kun jij het puntje van je neus aanraken met je tong? Voor Mochi is dat een eitje! De hond uit de Amerikaanse staat South Dakota heeft namelijk de langste hondentong ter wereld.

Met haar bek dicht ziet de 8-jarige Mochi er hartstikke schattig uit. Maar als de Sint-Bernard haar bek open doet, rolt er een enorme lap uit. Van de snuit tot het puntje: de tong is precies 18,57 centimeter lang.

Een hele mond vol

En met haar enorme tong komt de hond in het recordboek Guinness World Record. Dat betekent trouwens niet dat er nooit honden zijn geweest met een nóg langere tong. Het absolute record ooit is voor Brandy. De boxer uit de Amerikaanse staat Michigan overleed in 2002 en had een tong van maar liefst 43,18 centimeter. Dat is pas een mond (of uh... bek) vol.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wat doe je als je geen huisdier mag? of Voortaan naar Ikea voor je huisdier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook