Foto Jessica de Snoo.

Model Summer (11): 'Ik ben geen meisje-meisje'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Summer (11) uit Rotterdam doet modellenwerk in New York en heeft nu ook getekend bij een bureau in de Italiaanse modestad Milaan. Daarmee is ze weer een stapje dichter bij haar droom: een grote carrière in de modellenwereld. In een documentaire over haar leven is nu te zien hoe ze dat aanpakt.

‘Ik ben zo trots dat ik weer een nieuw contract heb getekend!’ vertelt Summer, die al sinds haar vierde voor de camera staat. Het model vliegt regelmatig voor opdrachten naar de Verenigde Staten, maar het bureau in Milaan zal voor nog meer shoots in Europa zorgen. Voor Summer is het namelijk niet snel te veel. ‘Soms heb ik één shoot per maand en soms zes. Ik vind het altijd leuk. Ik zie mijn modellenwerk als hobby. Ik vind het leuk om de wereld over te reizen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het hoort gewoon bij mij.’ De tekst gaat verder na de post.

Geld

Het geld dat Summer met haar opdrachten verdient, zetten haar ouders op een aparte rekening. 'Daar wil ik nu nog afstand van houden. Ik kan er zelf bij op mijn achttiende. Maar als ik nu bijvoorbeeld schoenen wil kopen, dan halen mijn ouders wat geld van die rekening.'

Kritiek

Summer vindt haar werk erg leuk, maar toch hebben veel mensen kritiek op haar leven. ‘Sommigen zeggen dat mijn ouders mij te veel laten werken, maar dat interesseert me niet.’ Over haar leven is vanaf vandaag een documentaire te zien op Videoland. Het model denkt dat de mensen die kritiek hebben er daarna wel anders over gaan denken. ‘Dan zien ze dat ik het vooral doe omdat ik het zelf leuk vind.’ De tekst gaat verder na de post.

Voetballer of model 

Op de set draagt Summer opvallende make-up, felgekleurde kleding en zit haar haar perfect in de krul. Maar in haar vrije tijd heeft ze het liefst een voetbal-outfit aan en haar haren in een staart. ‘Ik ben geen meisje-meisje. Ik heb veel jongens-vrienden en ik vind voetbal ook heel leuk. Dat doe ik al heel lang, maar ik zal altijd voor mijn modellencarrière kiezen. Doorbreken is het enige wat ik wil. Mijn voorbeelden zijn Doutzen Kroes en Romee Strijd. Maar eigenlijk hoop ik nóg groter te worden.’ 

Anderen lazen ook: Eigen reality-show voor model Summer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

omg ik ben fan van summer Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.