Beeld anp

Modemerk Dior maakt mini-collectie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het Franse modehuis Dior heeft een bijzondere manier gevonden om in deze coronatijd toch de aandacht te trekken. Het luxe modemerk maakte zijn nieuwe wintercollectie op poppenformaat.

Omdat in Parijs grote modeshows voorlopig niet door mogen gaan, koos modehuis Dior voor een andere aanpak. Alle prachtige jurken en pakken werden gemaakt voor paspoppen van veertig centimeter lang. En dat ziet prachtig uit want elk klein detail klopt. Voor de makers was dat een behoorlijk gepriegel. Hier zie je een paar voorbeelden:

In een korte film die het modehuis via Instagram liet zien, werd een sprookje nagespeeld met de mooi aangeklede paspoppen.

Klanten die de kleding mooi vinden, kunnen die trouwens wel in grote-mensen-maten bestellen.

Na de oorlog

Helemaal nieuw is het idee van de mini-collectie niet. Direct na de Tweede Wereldoorlog waren er bijna geen stoffen meer te krijgen. De modeontwerpers van toen maakten hun ontwerpen dus ook voor mini-paspoppen.

Anderen lazen ook: Tweeling is een hit op Instgram.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook