kind-school

Moeder die pesters wilde betrappen moet misschien gevangenis in

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Marianne
Marianne
Lucieer

Een moeder in Amerika wilde weten hoe erg haar dochter op school gepest werd. Daarom gaf ze haar een apparaatje mee waarmee ze alles wat gezegd werd kon opnemen. Nu moet de moeder misschien vijf jaar naar de gevangenis.

Het meisje, dat nu ongeveer 9 jaar oud is, had aan haar moeder verteld dat ze gepest werd op school. Het was zo erg dat ze niet goed meer naar school durfde gaan. Vorig jaar was ze ook al gepest, toen werd ze zelfs geschopt en geslagen. Haar moeder was naar de school gegaan om te praten, maar de moeder zegt dat de school niet luisterde. Daarom ging ze zelf op onderzoek uit.

Politie gebeld

De vrouw gaf haar dochter een apparaatje mee in haar rugzak, zodat ze zelf kon horen hoe erg het was. Maar de school vond het apparaatje en pakte het af. Ook belde de school de politie, want stiekem gesprekken opnemen mag niet. Daarnaast vindt de school dat de moeder haar dochter daarbij had betrokken. Dat mag ook niet.Sarah-SimsDe moeder.

Uitleggen

De moeder schrok toen ze hoorde dat de politie was gebeld. Ze heeft nu een advocaat, want misschien moet ze vijf jaar de gevangenis in. En ook de advocaat is geschrokken: 'Ik snap niet dat de school de politie heeft gebeld', zegt ze tegen een Amerikaanse televisiezender. 'Waarom zijn ze niet gewoon met de moeder gaan praten om uit te leggen waarom ze het niet leuk vinden wat ze heeft gedaan?'

Andere klas

De moeder weet niet of op het apparaatje te horen was dat haar dochter gepest werd, want de school wil het apparaatje niet teruggeven. Een rechter gaat in januari kijken hoe erg het was dat de moeder het apparaatje had meegegeven, en beslist dan of ze naar de gevangenis moet. Haar dochter zit nog steeds op dezelfde school, maar wel in een andere klas waar ze hopelijk niet gepest wordt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 'Leraren halen pester en slachtoffer soms door elkaar'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind Het niet kunnen dat ze de gevangenis in moet Vraagtzichaf

Je hebt helemaal gelijk.

ik snap niet waarom ze de gevangenis in moest ze wou haar dochter alleen helpen echt bizar

Ik ben het helemaal met je eens!

Wow dit is echt debiel Rentweg Vraagtzichaf Duimomlaag

soms zijn mama 's overbezorgd, maar dit is echt erg. die dochter die vond dat zeker echt niet fijn. Dit zijn gewoon privé dingen! Duimomlaag

Nou ik begrijp wel dat die moeder dat ding meegaf want pesten is niet oke

Ik vindt het heel erg voor dat meisje die gepest werd

Zielig voor dat meisje dat ze gepest wordt. Oeps

ik vindt dat niet kunnen die moeder wil alleen helpen voor haar dochter en dan... moet ze de gevangenis in dat is echt niet leuk Duimomlaag

mss niet handig, maar dat ze het app niet terugkrijgt....school weet ws wel wat er op staat en is er mss achter gekomen dat het idd ernstig is, willen ze dat niet in de openbaarheid?

Snap die moeder helemaal.
Ik vind de reactie van de school op zijn minst erg vreemd te noemen... Duimomlaag Oeps Vraagtzichaf

Ik vind het niet kunnen wat die school doet. Die moeder wil het best voor haar kind en wil helpen. Zeker geen 5 jaar zitten.

ooooohhh die school is echt erg hard echt zielig
Vraagtzichaf Duimomlaag

ik wist niet dat helpen strafbaar is
maar aan de andere kant snap ik de school wel
maar afpakken mag niet want als je letterlijk kijkt is het stelen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps