Lili en Howick

Moeder Lili en Howick mag terug naar Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De moeder van Howick en Lili mag terugkomen naar Nederland. Dat vertelde Howick aan het NOS Jeugdjournaal. Hij en zijn zus Lili zijn 'superblij' en opgelucht.

Lili en Howick kwamen in 2008 met hun moeder Armina Hambartsjumian naar Nederland. Ze waren toen 2 en 3 jaar.

Hun asielaanvraag werd afgewezen en in de tijd dat de bezwaarperiode liep groeiden de kinderen op in Nederland. Uiteindelijk viel in augustus 2017 het besluit: het gezin moest terug naar Armenië.

Blijven

Om te voorkomen dat haar kinderen op het vliegtuig gezet werden, stuurde hun moeder Lili en Howick een tijdje naar een geheime plek. Zelf werd ze wel naar Armenië uitgezet. In september 2018 werd besloten dat de kinderen toch in Nederland mogen blijven.

Opgelucht

Lily vertelde aan de NOS dat ze blij is dat haar moeder nu terug mag komen: 'Sinds zij weg is, lijkt het alsof mijn leven stilstaat. Ik heb geen zin en motivatie om dingen te doen die ik wel deed toen m'n moeder er nog was. Na zo'n lange tijd ben ik erg opgelucht dat het goed komt.'

Het is nog niet duidelijk wanneer Armina Hambartsjumian precies terugkomt.

Anderen lazen ook: Howick en Lili mogen in Nederland blijven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook