Mark Rutte

Moeder van premier Rutte overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Verdrietig nieuws voor onze minister-president Mark Rutte: zijn moeder, Mieke Rutte-Dieling, is overleden. Dat maakte de premier vandaag bekend.

De moeder van Mark Rutte overleed op woensdag 13 mei. Toen heeft de premier wel gewoon doorgewerkt. Ze is uiteindelijk 96 jaar geworden. Afgelopen vrijdag heeft de minister-president haar samen met zijn familie begraven.

Rutte vertelt dat hij erg verdrietig is, maar ook blij dat ze zo lang geleefd heeft. ‘Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben.’ Verder vraagt de premier om rust, zodat hij en zijn familie het overlijden van zijn moeder kunnen verwerken.

Geen corona

De moeder van Rutte is niet overleden aan het coronavirus. Ze woonde in een bejaardentehuis in Den Haag. In datzelfde tehuis bleek vorige maand nog iemand corona te hebben. De moeder van de premier was daarom vlak voor haar overlijden nog getest, maar bleek het virus niet te hebben. Door de crisis kon de premier zijn moeder de afgelopen tijd helaas niet opzoeken.

Anderen lazen ook: Rutte bezoekt basisschool en doet mee met lesje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

jammer voor rutte

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps