Moeilijke diamant toch verkocht 1

'Moeilijke' diamant tóch verkocht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Hij stond bekend als een moeilijke en lastig verkoopbare diamant: de Unique Pink. Toch is-ie verkocht. Dinsdagavond ging de unieke edelsteen naar een nieuwe eigenaar. Voor een megabedrag. Maar de allerduurste? Dat is-ie niet.

De Unique Pink is een beetje een mysterie. Wie hem gevonden heeft, is niet bekend. Waar hij gevonden is ook niet. Kenners denken dat-ie uit Australië komt. Daar is een mijn die bekendstaat om zijn rijkdom aan roze diamant.

Zeker is wel dat de steen vorig jaar geslepen is. In een opvallende en unieke vorm. Een druppel. Diamantslijpers bewerken het keiharde kostbare natuurmateriaal altijd zo dat er de grootst mogelijke edelsteen uitkomt. En bij de Unique Pink was dat blijkbaar een druppel.

Adem in
Die druppelvorm maakt ‘m wel een lastige diamant. Druppels zijn moeilijk te verwerken in juwelen. Dus toen de Unique Pink dinsdagavond te koop werd aangeboden op een veiling in het Zwitserse Genève, hielden edelsteenexperts hun adem in. In theorie zou hij tussen de 24 en 34 miljoen euro waard zijn. Maar zou iemand er ook zo’n enorm bedrag voor over hebben?

Moeilijke diamant toch verkocht 2

Diamant voor dochter
Ja dus. ‘Eenmaal…, andermaal…, verkocht! Voor 28 miljoen euro’, zei de veilingmeester. Wie de nieuwe eigenaar van de roze fonkelsteen is? Dat is niet bekend.

Een record is dit trouwens niet. Het grootste bedrag ooit betaald voor een diamant is 45 miljoen euro. Die stapel geld werd vorig jaar neergeteld door een miljardair uit Hongkong voor de Blue Moon. Hij kocht ‘m voor zijn dochter van zeven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons via FacebookWhatsApp of Instagram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps