Mona Lisa - Zuma Press

Mona Lisa besmeurd met taart

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het beroemde schilderij de Mona Lisa heeft taart op haar jurk gekregen. Ze was niet jarig, maar kreeg het opgesmeerd van een museumbezoeker.

Het peperdure en strengbeveiligde schilderij zit achter stevig glas en is niet beschadigd. De man zou eerst hebben geprobeerd dat glas te vernielen. Toen dat mislukte, gooide hij de taart naar de vitrine. Ook strooide hij rozen in het rond. Daarna werd hij door beveiligers meegenomen. 

20.000 bezoekers per dag

Volgens andere bezoekers had de man zich vermomd als oud vrouwtje en reed hij rond in een rolstoel. Waarom hij de taart op het schilderij wilde smeren is niet duidelijk. Het beroemde werk van Leonardo da Vinci is meer dan vijfhonderd jaar oud. Het schilderij hangt in museum het Louvre in Parijs. Per dag wordt de Mona Lisa bekeken door zo'n 20.000 mensen.

Kopje thee

Het is niet de eerste keer dat de Mona Lisa is aangevallen. In 2009 gooide een toerist een kopje thee naar het doek, waardoor de vitrine werd verbrijzeld. 

 

Anderen lazen ook: Legobeeld André Hazes vernield

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook