Monopoly

Monopoly krijgt nieuwe kaartjes - jij mag kiezen welke

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Monopoly mag wel wat moderner. Dat vinden de makers van het bordspel. Ze willen de teksten op de Algemeen Fonds-kaartjes aanpassen. En iedereen mag meebepalen wat erop komt.

‘U heeft de tweede prijs in een schoonheidswedstrijd gewonnen en ontvangt geld.’ Dat staat er al ruim 85 jaar op een van de kaartjes van Algemeen Fonds van Monopoly. Maar een schoonheidswedstrijd, dat vinden de makers van het gezelschapsspel niet zo modern meer. Liever delen ze geld uit aan mensen die zich goed gedragen.

Betalen voor koekjes

Daarom krijgt het spel een update. Op een speciale site mag iedereen kiezen welke Algemeen Fonds-kaartjes er straks in moeten zitten. Wil je liever geld ontvangen voor het organiseren van een familiereünie, óf voor het helpen van je buren? En waar betáál je liever voor: voor koekjes die je koopt voor het goede doel, óf als straf voor het níet kopen van producten uit je eigen buurt?

Monopolyvoorbeelden

Monopoly met beroemdheden

Deze lente worden de kaartjes bekend gemaakt tijdens een potje Monopoly door beroemdheden op YouTube – voor het goede doel. Vanaf het najaar is de moderne versie van het spel over de hele wereld te koop.

Anderen lazen ook: Bordspel Coronapoly: geen hotels, wel ziekenhuizen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps