orkaan Michael

Monsterlijke orkaan Michael maakt slachtoffers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Mensen in het zuid-oosten van Amerika zitten al een paar dagen nagelbijtend binnen. Blijft het dak nog wel op hun huis liggen? Orkaan Michael is sinds woensdag aan land en heeft al voor veel schade gezorgd.

Twee miljoen Amerikanen kregen het advies de storm niet af te wachten en op tijd het binnenland in te vluchten. Niet iedereen heeft dit gedaan. Ook de maker van dit filmpje wilde zijn huis niet achterlaten:

250 kilometer per uur

Orkaan Michael is een van de zwaarste stormen die Florida heeft getroffen in een lange tijd. De orkaan ging op sommige momenten zelfs 250 kilometer per uur! Michael rukte bomen uit de grond, beschadigde veel gebouwen en zette een hoop straten onder water. Nu is het monster veranderd in een tropische storm en gaat hij nog "maar" 130 kilometer per uur.

Slachtoffers

Veel mensen leven nu in kapotte huizen en honderdduizenden gezinnen kwamen zonder stroom te zitten. Michael heeft ook slachtoffers gemaakt. Zover bekend zijn er al zeven mensen aan de storm overleden. Het leger en reddingwekkers zoeken nog naar overlevenden in de grote puinhoop.

 

Anderen lazen ook: Orkaan Florence bereikt Verenigde Staten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook