Pokémon-jagers in Kijkduin. De gemeente Den Haag sleept de makers van het spel voor de rechter.

Monsters in de duinen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Het is al de hele zomer loeidruk in het strandplaatsje Ki jkduin. Niet vanwege de zee en de zon, maar door Pokémon Go. En daar is niet iedereen gelukkig mee.

‘Een Golduck, een paar Kabutops (super legendary), een Pikachu en een Machoke’, somt Sven (13) uit ’s Gravezande op. ‘Het wemelt hier van de zeldzamen.’ Samen met zijn vriend Joël (ook 13) speelt hij Pokémon Go op het Deltaplein in Kijkduin, de ‘Pokémonhoofdstad’ van Nederland.

‘Ik kom hier bijna elke dag’, zegt Joël. En hij is niet de enige: deze zomer kwamen er dagelijks duizenden mensen monsters jagen. ‘Gezellig’, vindt Sven.

Minder monsters graag!
‘Helemaal niet gezellig’, vindt Abdes Oulali. Hij werkt in een groot pannenkoekenrestaurant aan zee. ‘Die hordes mensen laten veel troep achter. Ze maken de duinen kapot. En als ze iets te drinken besteld hebben, rennen ze soms ineens weg. Achter zo’n ding aan! Dat is toch niet normaal?’

De gemeente snapt Abdes wel: deze week hebben ze aan de Pokémon Go makers gevraagd om minder monsters in de duinen los te laten. ‘Misschien dat de gekte ook ophoudt nu de scholen weer beginnen’, hoopt Abdes. 

Rennen
Sven en Joël schudden hun hoofd. ‘Dat gaat echt niet gebeuren’, voorspelt Joël met een grote grijns. ‘Al mijn vrienden gaan nog steeds meteen uit school hierheen.’ Dan staat iedereen op het plein tegelijk op en begint de meute te rennen. ‘Erachteraan’, roep Joël opgewonden. ‘Er zit een zeldzame Ninetales bij het strand!’

Dit artikel verscheen eerder in de papieren Kidsweek. Altijd op de hoogte blijven van interessant nieuws voor kinderen? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps