Montannah

Montannah (7) beklimt hoogste berg van Afrika

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Montannah (7 jaar) beklom met haar moeder de Kilimanjaro. Ze deed het om een record te verbeteren én om dichter bij haar overleden vader te zijn.

De Kilimanjaro in het Afrikaanse land Tanzania is 5859 meter hoog. Het was voor de zevenjarige Amerikaanse uit Texas daarom geen gemakkelijke tocht. Toch wilde ze het per se doen. Om het record als jongste Kilimanjaro-klimmer ooit te halen, maar ook voor haar vader die in 2013 overleed. Tijdens de voorbereidingen vertelde Montannah aan een Amerikaanse krant: 'Hoe hoger ik ga, hoe dichter ik bij hem in de hemel ben.'

Record

Het idee voor de tocht kwam van Montannah's moeder Hollie, die de berg met vriendinnen wilde beklimmen. Toen Montannah over het plan hoorde vroeg ze of ze mee mocht. Officieel moet je voor de beklimming tien jaar zijn, maar na wat onderzoek ontdekten ze dat er al eens een ander Amerikaans meisje op de top van de Kilimanjaro had gestaan. Zij was acht jaar. Toen wisten ze: als we een leeftijdsrecord willen breken is het nu of nooit.

Training

Moeder en dochter begonnen met een zware training in de bergen: vier tot acht uur in klimmen in het weekend en kortere tochten op schooldagen. Tijdens de training oefenden ze meteen ook spelling en rekenen. Na anderhalve maand waren Hollie en Montannah er klaar voor. Ze vlogen naar Tanzania.

Koud en nat

Met een gids en een team van mensen die hen begeleidden, bereikten ze na zes dagen klimmen op 16 maart de top van de Kilimanjaro. Net twee maanden voor Montannah acht jaar zou worden. Onderweg was het nat en ijskoud geweest, maar voor Montannah was het de beste dag van haar leven.

Bekijk hier een filmpje met foto's en filmbeelden van de tocht.

Anderen lazen ook: Mount Everest beklimmen en bal hooghouden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.