Herdenking Stint-ongeluk Oss

Monument in Oss voor slachtoffers stint-ongeluk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De gemeente Oss gaat een monument plaatsen in het Elzeneindpark. Om zo de vier kinderen te herdenken die vorig jaar september zijn omgekomen bij een verkeersongeluk met een stint.

Op 20 september 2018 kwam een stint in botsing met een trein in Oss. Vier kinderen die in de elektrische bolderkar zaten, overleefden het ongeluk niet. ‘In de dagen na het spoorongeval gaven veel Ossenaren aan behoefte te hebben aan een plek waar ze troost kunnen vinden’, zegt de burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans, op de site van de gemeente. ‘Het monument krijgt de naam Vlinderboek en is straks voor iedereen uit onze gemeente die een kind mist.’

Rustige plek

Er is lang gezocht naar een goede plek voor het monument.  Station Oss West dat vlak bij de plek van het ongeluk ligt, vond de gemeente te druk voor een herdenkingsplaats. Met het Elzeneindpark heeft Oss nu een rustige locatie gevonden. Het monument zal op 20 september worden onthuld.

Stint komt terug

De stint mag binnenkort wel weer rijden. Dat heeft de Tweede Kamer vorige maand bepaald. De stints werden na het ongeluk vorig jaar verboden, maar vanaf volgend schooljaar mogen ze weer de weg op. Ze zijn veiliger gemaakt en er zijn strengere regels.

Anderen lazen ook: Ernstig ongeluk in Oss.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dit heel goed.
Vooral om te hopen dat dit niet meer gebeurd

ik vind het ook goed idd!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps