Foto AFP

Mooie foto's: totale zonsverduistering

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Het is een bijzonder verschijnsel: een totale zonsverduistering. Dus nu er eentje in Chili en Argentinië was, trokken miljoenen mensen eropuit om het zelf mee te maken. Hier zijn de foto's!

Maar eerst een kleine uitleg. Bij een zonsverduistering schuift de maan stukje voor stukje voor de zon langs. Als de maan precies voor de zon staat en die vanuit de aarde gezien helemaal afdekt, heb je een totale zonsverduistering. Een eclips, noem je dat ook wel. Dan wordt het even donker en vaak ook een stukje kouder. Een bijzonder moment.

Zeldzaam

Gedeeltelijke zonsverduisteringen komen zo één of twee keer per jaar voor. Maar totale zijn zeldzaam. Dus als er een keer eentje is gaan er vaak veel mensen kijken. Gisterenavond tuurden in Chili en Argentinië dan ook miljoenen mensen naar de hemel met speciale kijkers en eclips-brillen op om hun ogen te beschermen tegen de sterke stralen van de zon.

Hier komen ze dan, de foto's:
Foto AFP
Foto AFP
Foto EPA
Foto EPA
Foto EPA

Anderen lazen ook: Zo zag de totale zonsverduistering er uit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook