John Farnworth_Mount Everest

Mount Everest beklimmen en bal hooghouden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De hoogste berg ter wereld beklimmen, terwijl je constant kick-ups doet. Voetballer John Farnworth wilde het zichzelf niet al te makkelijk maken.

De Engelse voetballer John Farnworth wilde geld inzamelen voor een goed doel. In 2011 liep hij in Londen al een marathon, terwijl hij een voetbal in de lucht hield. Nu was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Opa

Farnworth's opa, die ook voetballer was, overleed afgelopen jaar aan de hersenziekte Alzheimer. Van hem leerde Farnworth dat je tot ongelooflijke dingen in staat bent, als je er maar veel tijd instopt. Daarom besloot hij de Mount Everest, in het Himalayagebergte in Nepal, te beklimmen mét een voetbal die de grond niet mocht raken. 

5.000 meter hoogte

‘Toen ik besloten had dat ik het wilde doen, was het een kwestie van hard werken. Ik trainde elke dag acht uur en binnen zes maanden was ik op een niveau dat mijzelf verraste', vertelde de voetballer voordat hij aan de klim begon. Na tien dagen in de Himalaya bereikte hij een hoogte van 5.000 meter. Dat is niet de top, maar wel heel hoog. 'Het was het moeilijkste dat ik ooit gedaan heb, maar het was het meer dan waard!', twitterde Farnworth. Het geld dat hij inzamelde met zijn record, is voor een stichting die zich inzet voor mensen met Alzheimer.

Bekijk hier het filmpje:

Anderen lazen ook: Hooghoudrecord voor Britse Tommy (13).

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook