Het Van Goghmuseum in Amsterdam. Foto ANP

Musea in problemen door coronacrisis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Door de coronacrisis is het niet alleen oppassen geblazen op het strand of in het park, ook in musea is afstand houden belangrijk. Veel mensen besluiten daarom maar helemaal niet te gaan, waardoor musea minder geld verdienen. Een kwart van de musea moet daardoor dit jaar misschien de deuren sluiten.

Bijna alle musea in Nederland zijn weer open, maar de bezoekers staan nog steeds niet in lange rijen voor de deur. De mensen die wel komen, moeten afstand van elkaar houden. Mensen vinden het spannend of dat wel lukt en blijven daarom toch liever thuis. Ook kunnen er met die strenge regels minder bezoekers tegelijk naar binnen. Verder komen er ook nog steeds minder toeristen langs dan voor de coronacrisis, die er hun geld uitgeven. 

Geld voor musea

Doordat er minder bezoekers komen, wordt er niet genoeg geld verdiend en moeten honderd musea dit jaar misschien de deuren sluiten. Vooral kleinere musea hebben er last van, zoals Het Textielmuseum in Tilburg en het Zaans Museum in Zaandam. En dat is zonde, vindt de Museumvereniging deze week. Daarom vragen zij steun aan de overheid. De vereniging hoopt dat er meer geld vrij wordt gemaakt om de musea te helpen.

Anderen lazen ook: Museumsluiper maakt selfies met Dino.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps