ANP - Elon Musk

Musk wil 100 miljoen betalen voor CO2-uitvinding

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Zin om stinkend rijk te worden? Bedenk een goede oplossing om CO2-uitstoot op te slaan. Tesla-baas Elon Musk looft beloning van 100 miljoen dollar uit voor de beste uitvinding.

De miljardair maakte de geldprijs bekend via zijn Twitter-account. Musk hoopt hiermee bedrijven aan te moedigen om een technologie te bedenken die CO2-uitstoot kan opslaan. Dat is belangrijk, omdat CO2-gassen zorgen voor de opwarming van de aarde. Het opslaan van de uitstoot helpt mogelijk tegen klimaatverandering.

Noordzee

Het opslaan van CO2 gebeurt al in veel landen, maar de perfecte oplossing is nog niet gevonden. Zo slaat Nederland een deel van de gassen uit fabrieken in Rotterdam op onder de Noordzee. Daar ligt het verborgen in de aarde, zodat het niet in de lucht terecht komt.

Wat is er ook alweer mis met CO2?

Eigenlijk is er niks mis met dit gas (koolstofdioxide), het komt gewoon in de natuur voor. Máár: de mens produceert er veel te veel van. En daardoor wordt het steeds warmer op aarde.

Anderen lazen ook: 7 dingen die je vast nog niet wist over Elon Musk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook