Beeld GaiaZOO

Muskusossen vinden Nederland te warm en verhuizen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De verzorgers van GaiaZOO in Limburg pinkten gisteren even een traantje weg toen ze een enorme verhuiswagen uitzwaaiden. In die vrachtwagen zaten twee joekels van muskusossen.

De twee, een moeder-os en haar dochter, gaan verhuizen want hebben het niet zo naar hun zin in Nederland. Het is hier te warm. Muskusossen zijn met hun lange, wollen ondervacht en stevige vetlaag perfect bestand tegen heel lage temperaturen. Maar van warme zomers houden ze juist niet.

Koelte

GaiaZOO brengt ze daarom naar een wildpark in de Tsjechische bergen. Daar leeft al jaren een kudde muskusossen samen. Hopelijk zitten de dames daar in de koelte wat beter in hun dikke vel.

Beeld GaiaZOO
De verhuizing van de twee is heel goed gegaan. De verzorgers waren bang dat ze niet de vrachtwagen in zouden willen, maar ze stapten nieuwsgierig in de transportkist (rechts op de foto hierboven) die later op de vrachtwagen geladen werd.

Anderen lazen ook: Franse zwemzwijntjes moeten verhuizen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook