Eigen beeld

Muziekstuk van Olive (10) gaat viral

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De Amerikaanse Olive houdt van muziek. Ze speelt klarinet, fluit en viool, maar ze componeert zelf ook liedjes. Op TikTok ging een hoop muzikanten los op een door haar geschreven muziekstuk. 

‘Kan iemand dit spelen?’ vroeg de moeder van Olive op TikTok. ‘Dit muziekstuk van mijn dochter vond ik vanmorgen op het aanrecht.’ In beeld was een briefje te zien met door Olive getekende noten.

De oproep was niet aan dovemansoren gericht. Pianisten, violisten en klarinetspelers van over de hele wereld zetten hun eigen uitvoeringen online. Er ging zelfs een Amerikaans orkest mee aan de slag. Dat filmpje kreeg ook weer meer dan honderdduizend likes.

(tekst gaat verder onder het filmpje)

Klein foutje

Op een lokaal radiostation zei Olive dat ze alle aandacht voor haar muziek ‘verbazingwekkend, ongelooflijk en ook wel een beetje overweldigend’ vindt. ‘Het is fantastisch om te horen dat onbekenden een traantje hebben gelaten om mijn muziek. En iemand anders stuurde me een mooi notitieboekje voor bladmuziek.’

Dat was geen overbodige luxe want Olive had bij haar compositie een klein foutje gemaakt. ‘Ik had per ongeluk notenbalken met zes lijnen getekend in plaats van vijf.’

Olive heeft nu nog één wens. ‘Ik zou het geweldig vinden als iemand mijn muziekstuk op doedelzak speelt.’

 

 

Anderen lazen ook: Nieuw TikTok-filter is eng perfect

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook