Tosca Menten en Jochem Myjer winnen Kinderjury

Myjer en Menten winnen Kinderjury

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

De een moest er wat langer op wachten dan de ander, maar vandaag hebben Tosca Menten (zes keer eerder genomineerd) en Jochem Myjer (eerste nominatie) de Prijs van de Kinderjury gewonnen! En zij waren niet de enige blije winnaars in Den Haag.

In totaal zijn er 24.551 stemmen uitgebracht en dat zijn er meer dan vorig jaar. In de categorie 6 t/m 9 jaar kreeg De Gorgels van Jochem Myjer de meeste stemmen. In de categorie 10 t/m 12 jaar sleepte Dummie de Mummie en de drums van Massoeba van Tosca Menten de meeste stemmen binnen.

Pluimen
De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte de prijzen uit op de Kinderboekenparade en mocht ook haar eigen prijs uitreiken: de Pluim van de Senaat. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar Botje van Janneke Schotveld en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar De gruwelijke generaal van Jozua Douglas.

Boekenrapwedstrijd
Ook werden alle kinderen in Nederland opgeroepen een boekenrap in te sturen over hun favoriete boek. Victoria Dolna (13) uit Scherpenisse werd door rapper Winne gekozen als winnaar en rapte samen met hem haar boekenrap live tijdens de Kinderboekenparade. Haar rap is gebaseerd op haar lievelingsboek De ridders van Fantasia 4 – De Duistere Kroon van Geronimo Stilton.

Lees donderdag in de papieren Kidsweek een verslag van het Haagse boekenfeest!

Altijd op de hoogte blijven van het leukste boekennieuws? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.