Foto: NASA/Goddard/Arizona State University

Mysterieuze raket ingeslagen op de maan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wetenschappers staan voor een ruimteraadsel. Een mysterieus object sloeg eerder dit jaar in op de maan. Niemand weet wie het vaartuig de ruimte in heeft gestuurd.

Astronomen ontdekten eerder dit jaar een ingeslagen raket op de maan. De raket had twee kraters achtergelaten, wat heel bijzonder is. Het laat namelijk zien dat de raket aan beide kanten een groot uiteinde had. Normaal gesproken laat een raket meestal één krater achter bij een crash. Dat schrijft de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA.

Groot raadsel

De afgelopen maanden zweefde de raket tussen ander ruimteafval in een baan om de aarde. De ruimtewetenschappers weten niet wie het ooit de ruimte ingestuurd heeft. Geen land of organisatie geeft toe dat te hebben gedaan.

Chinese raket?

Toch gaan astronomen er wel vanuit dat het zwevende gevaarte door mensen is gemaakt en verzonden. Astronomen denken dat het een Chinese raket is, maar dat land ontkent dat. En dus blijven de wetenschappers achter met een vraagteken.

Anderen lazen ook: Robots trainen voor ruimtemissie op maan

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook