Beeld pixabay

Mysterieuze signalen uit de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Ergens héél ver weg, aan de rand van een ander sterrenstelsel, zendt iets (of iemand?) precies om de zestien dagen een radiosignaal uit. Wetenschappers hebben nog geen duidelijke verklaring.

Een team Canadese ruimtewetenschappers ontdekte tussen 16 september 2018 en 30 oktober 2019 de radiogolven met behulp van een radiotelescoop. Ze ontdekten dat de signalen een regelmatig ritme hadden. Precies na elke 16,35 dagen komt er weer een nieuw geluidje.

Patroon

Het is niet voor het eerst dat er vanuit de ruimte signalen worden opgevangen. Maar het is wel voor het eerst dat ruimtewetenschappers daar een duidelijk en patroon in ontdekken. Het is elke keer ook maar een heel kort signaaltje: ongeveer eenduizendste van een seconde. De wetenschappers hebben geen idee waar het geluid vandaan komt. Daar gaan ze nu verder onderzoek naar doen.

Marsmannetje

De kans dat er ergens ver weg marsmannetjes signalen naar ons aan het sturen zijn, is niet zo groot. Wetenschappers denken eerder dat de signalen afkomstig zijn van de kern van een overleden reuzenster.

Anderen lazen ook: Andre Kuiper hoort rare geluiden in de ruimte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.