Foto: Shutterstock

Mysterieuze tweet gaat viral

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Is het een geheime code? Of een mysterieuze boodschap? Dat vroegen veel mensen zich af toen ze een tweet van een Amerikaans militair hoofdkwartier zagen. Daar stond namelijk: ;l;;gmlxzssaw.

De tweet van een Amerikaans militair hoofdkwartier, dat de kernwapens beheert, ging deze week viral. Een half uur na het bericht kwam er een reactie: 'Excuses voor eventuele verwarring, negeer dit bericht.' Daar namen twitteraars geen genoegen mee en uiteindelijk gaf de legertop meer duidelijkheid. De tweet was geen geheimtaal, maar de dertien letters waren ingetoetst door een kind van een Twitter-manager. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: Twitter

Foutje

Het is niet de eerste keer dat Twitteraars zich afvragen wat een gekke code op Twitter betekent. In 2017 tweete de voormalige Amerikaanse president Trump het raadselachtige woord 'covfefe'. Trump gaf nooit uitleg over de tweet, maar er wordt gedacht dat het een foutje was: hij zou de woorden press coverage (berichtgeving in de pers) hebben willen typen.

Anderen lazen ook: Filmpje: Albatros maakt harde landing en gaat viral.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps