brand australie

Na 240 dagen geen brand meer in zuidoost-Australië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Goed nieuws vanuit Australië: voor het eerst in 240 dagen is er geen natuurbrand meer in New South Wales. Dat laat de lokale brandweer via Twitter weten.

In juli vorig jaar waren in Australië de eerste bosbranden. Vanaf september werden die branden steeds heftiger. Vooral in deelstaat New South Wales zorgde de brand voor veel schade en slachtoffers. Mijoenen hectaren aan natuur gingen verloren en miljarden dieren stierven door de branden. Zo'n dertig mensen overleefden de branden niet.

Officieel bericht

Maandenlang moest de brandweer vechten tegen de vele branden. In februari hielp de natuur een klein handje en viel er een flinke regenbui. Halverwege die maand liet de lokale brandweer van New South Wales weten dat het vuur onder controle was. Nu heeft de brandweer laten weten dat er officieel geen brand meer te vinden is in het gebied. En er is nog meer goed nieuws. Op afgebrande stukken zijn de eerste nieuwe planten weer aan het groeien. Dat levert mooie plaatjes op, zoals je hieronder kunt zien.brand australie

Speciale commissie

Ook in deelstaten Queensland en Victoria zorgde brand voor veel schade. Hoe de situatie daar nu is, is niet bekend. De Australische premier Scott Morrison heeft een speciale commissie in het leven geroepen, de Royal Commission. Die gaat de invloed van het klimaat op de branden onderzoeken.

Anderen lazen ook: Nog vijf diersoorten die het moeilijk hebben in Australië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog ik vind prima dat zijn ook nu goed voor de dieren.

Duimomhoog ik vind prima dat zijn ook nu goed voor de dieren.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps