Flessenpost

Na acht jaar antwoord op flessenpost

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Julien (15) had het nooit verwacht, maar na acht jaar kwam het. Een antwoord op zijn briefje dat jarenlang in een fles in de oceaan dobberde.

Samen met zijn moeder gooide Julien (toen 7 jaar) in 2010 een glazen fles met een briefje in zee in de Nieuw-Zeelandse stad Whangarei. Ze dachten niet dat de fles erg ver weg zou drijven. Niet verder dan Nieuw-Zeeland in ieder geval. 

Jana Joy en JulienJulien en zijn moeder in 2010.

Luisa uit Duitsland vond Juliens fles helemaal aan de andere kant van de wereld. Op een Spaans strand, waar ze met haar familie op vakantie was. Ze schreef een brief naar het adres dat op het briefje in fles stond. In de brief schrijft Luisa hoe bijzonder het was om flessenpost te vinden.

Afrika

Luisa vertelt ook dat haar zus bij de marine werkt. Ze heeft haar zus gevraagd de fles terug in de zee te gooien. In de Noordzee, tussen Engeland en Frankrijk. 'Ik hoop dat je bericht met stroming verder gaat, misschien wel naar Afrika of misschien zelfs naar ....'

Hieronder kun je haar brief lezen. Hij is wel in het Engels dus misschien moet je even je broer of zus, of een van je ouders vragen.

Briefje aan Julien

Anderen lazen ook: Nederlandse flessenpost de wereld rond.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

vet cool jou eigen boodschap waar een persoonlijke reden bij zit misschien met een geluksarmbandje erbij de volgende keer

cool!
spannend om zo een brief te krijgen!
ps:wat een toeval het komt uit nieuwzeeland daar ben ik ook
geboren.

Ik vind het heel bijzonder

Een hele bijzondere vonst Oeps Blij Duimomhoog

Duurt wel heel lang voordat je antwoord krijgt!!
In mijn E~mail duurt het ongeveer 3 dagen voordat ik antwoord! Blij

Cool dat die fles ooit is aan gekomen ik denk dat ik ook een keer een fles ga opsturen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.