Foto: AFP

Na tsunami ook vulkaanuitbarsting op Sulawesi

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Na de aardbeving en tsunami van vorige week is op het Indonesische eiland Sulawesi een vulkaan uitgebarsten. De vulkaan Soputan spuwde as en rook ongeveer vier kilometer de lucht in. 

Volgens de Indonesische rampenbestrijdingsdienst zijn er voorlopig nog geen berichten binnengekomen over schade en slachtoffers. De asdeeltjes in de lucht zouden ook geen probleem zijn voor vliegtuigen. De vulkaan Soputan, van bijna 1800 meter hoog, is de laatste jaren vaker actief geweest.

Aardbeving en tsunami

De vulkaan ligt in het Noordoosten van het eiland, op meer dan negenhonderd kilometer afstand van het gebied waar de aardbeving van vorige week voor veel schade en slachtoffers zorgde. Die beving had een kracht van 7.4 op de schaal van Richter en veroorzaakte een vloedgolf van zes meter hoog.

Veel slachtoffers

Veel mensen kwamen om door instortende gebouwen door de beving of door de vloedgolf. Het water spoelde over de huisjes op het strand en stroomde diep Palu binnen. Palu is de hoofdstad van het midden van Sulawesi. Volgens de rampenbestrijdingsdienst zijn daar meer dan 1400 mensen overleden en raakten er meer dan 2500 mensen gewond. Reddingswerkers doen er alles aan om zo veel mogelijk mensen te helpen.

Sulawesi is een van de grotere eilanden van Indonesië.Hieronder zie je waar de vulkaan ligt op het eiland.

Anderen lazen ook: Wat doe je als je schrikt van naar nieuws?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

#help ze nu onmidelijk

hoi ik ben mooi

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.