beeld anp

Naar de dierentuin vanuit je eigen huiskamer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Niet alleen scholen en restaurants zijn dicht, ook dierentuinen zijn gesloten. En dat is natuurlijk zielig voor de dieren die nu even niet meer kunnen mensen-kijken! Andersom is het beter geregeld. Jij kunt nog steeds een kijkje nemen, want veel dierenparken hebben webcams opgehangen die 24 uur per dag aanstaan. Zo kun je toch nog even zwaaien naar de olifanten of apen.

In Dierenpark Amersfoort hangt een camera in het olifantenverblijf. Het is daar superspannend want er kan nu echt elk moment een kleintje geboren worden:

Ook in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam hangen webcams. Bijvoorbeeld in het verblijf van de Indische neushoorns en bij de gieren: 
(Klik hier of op het plaatje)
beeld anp

In Ouwehands Dierenpark in Rhenen is het nog steeds niet zeker of er een panda-baby komt. Maar in de tussentijd kun je wel meekijken op de panda-cam die je hier vindt:
(klik hier of op het plaatje)

beeld anp

Dierentuin Wildlands in Emmen maakt in deze Corona-tijd een paar keer per week een speciaal journaal over hoe het intussen gaat in de dierentuin:

Ook voor verzorgers is het een saaie tijd zonder bezoekers. Dierenverzorger Job van de Amsterdamse dierentuin Artis is daarom maar gaan vloggen over zijn werk:

Anderen lazen ook: Dierentuin filmt geboorte van babyneushoorn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps