fiets auto naar school

Naar school? Liever niet met de auto!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In het zuiden van ons land beginnen vandaag de scholen weer. Veel kinderen worden door hun ouders ernaartoe gebracht. Drukke boel op de weg en daarom doet Veilig Verkeer Nederland (VVN) een belangrijke oproep: ‘Ouders, breng je kinderen de eerste schoolweek niet met de auto.’

Als kinderen in het begin van het schooljaar te voet of op de fiets naar school gaan kunnen ze meteen wennen aan de (nieuwe) route en de drukte op de weg', zegt VVN. De organisatie wijst erop dat er na de vakantie zo'n acht miljoen auto’s op de weg rijden. Dat is het dubbele van het aantal auto’s dat in de zomervakantie op de weg rijdt.

Routes oefenen

Het is niet alleen belangrijk dat kinderen op school les krijgen over het verkeer. Ook thuis praten over het verkeer is belangrijk.

VVN-directeur Alphons Knuppel roept daarom alle ouders op om samen de route naar school te fietsen voordat het nieuwe schooljaar start. Op deze manier kunnen ze oefenen met lastige verkeerssituaties. En dat verkleint de kans op ongelukken.

Anderen lazen ook: Ouders gaan de mist in met verkeersregels.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps