Foto: Joris van Gennip

Nada (12) mocht lunchen met reuzenpop Amal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Ze is 3,5 meter lang, draagt een roze rokje en als ze loopt, zwiert haar haar alle kanten op. Reuzenpop Little Amal maakt deze week indruk in Nederland. Nada (12) uit Den Haag mocht haar maandag ontmoeten tijdens een lunch in Madurodam. 

Amal is bedacht door een Britse theatergroep en moet een meisje van 10 jaar voorstellen, die uit Syrië komt en op de vlucht is door Europa. De theatergroep loopt met de pop door Europese landen, waar vluchtelingen uit dat land in het Midden-Oosten ook vaak doorheen moeten. De tocht van de pop begon in Syrië en eindigde vorige week in Groot-Brittannië. Deze week is ze nog even in Nederland, om nog meer aandacht te vragen voor het vluchtelingenprobleem. Cultuurhuis Amare in Den Haag had haar daarvoor uitgenodigd.

Lunchen met Amal

Little Amal kwam maandag aan in Den Haag. Om haar welkom te heten, mocht zij lunchen met de klas van Nada (12). Dat deden zij in Madurodam waar de reus nóg groter leek. Nada was onder de indruk. 'Ik vond het heel bijzonder om haar te zien', vertelt ze. 'Ze was echt heel groot en heeft al veel meegemaakt in al die landen. Ik vind het heel goed dat zij aandacht vraagt voor vluchtelingen. Ik krijg er echt een rotgevoel van als ik eraan denk dat er echt kinderen zijn die door al die landen moeten vluchten.'

Vrolijk en verdrietig

Amal, Nada en haar klasgenoten en de theatermakers zaten maandag aan een lange tafel en aten Syrische en Nederlandse hapjes. De reuzenpop kan niet praten, maar toch kon ze volgens Nada duidelijk maken wat ze ergens van vond. 'Soms keek ze heel verdrietig en op andere momenten moest ze lachen. Dat vond ik heel knap.' 

Middenin de pop zit een poppenspeler, die het lichaam van Amal bestuurt. Haar handen worden door twee andere mensen bewogen. Hoe dat precies gaat lees je deze week in Kidsweek.

Anderen lazen ook: Vluchtende pop Amal.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook