Tijn tijdens zijn actie in het Glazen Huis in 2016  Foto ANP

Nagellakmuur voor Tijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Vier rijen vol potjes nagellak. In paars, rood en blauw. Zo ziet het monument voor Tijn eruit. Het hangt aan de muur in het gloednieuwe kantoor van het Rode Kruis in Den Haag. 'Tijn kleurt onze wereld mooier', staat erbij.

Het monument voor Tijn is gisteren onthuld. Zijn familie was erbij. Tijns vader zei tegen de krant AD: 'Soms vergeten we haast wat hij allemaal heeft bereikt. Hij is vooral onze zoon.' Hij vertelde dat Tijn sinds kort ook genoemd wordt in een lesboek bij een hoofdstuk over sociaal ondernemen. 'Tijn is deel geworden van de Nederlandse geschiedenis', zei z'n vader trots. Het monument voor Tijn  Foto Twitter @RodeKruisHet Rode Kruis noemt Tijn in een tweet een kleine held. 'Wat hij teweeg heeft gebracht tijdens 3FM Serious Request 2016 zullen we nooit vergeten.' De ongeneeslijk zieke jongen kreeg twee jaar geleden (hij was toen zes jaar) iedereen in beweging met zijn nagellakactie. Vorig jaar is Tijn overleden. Met de ruim 2,6 miljoen euro die tijdens zijn Lak Aan-actie werd opgehaald is al veel gebeurd.

Machine van Tijn
Zo komt er in Nederland een machine die kinderen beter kan behandelen voor hersenkanker, de ziekte die Tijn ook had. Het apparaat is al besteld. Hij kan medicijnen via piepkleine buisjes heel precies naar de plekken in de hersenen brengen die ziek zijn. De machine van Tijn komt over anderhalf jaar in het nieuwe Prinses Máxima Centrum in Utrecht te staan.De muurschildering in Ivoorkust  Foto ANPWC's van Tijn
Een ander deel van het geld dat werd opgehaald met Serious Request ging naar Ivoorkust. Daar zijn 450 wc's van gebouwd. Die zorgen voor meer hygiëne en minder bacteriën en dus minder zieke kinderen in het Afrikaanse land. Ook zijn er ziekenhuizen opgeknapt. In één ervan is een grote muurschildering gemaakt met Tijn erop. DJ Domien Verschuuren van 3FM onthulde het vorig jaar.

 

Anderen lazen ook: Nagellakkende Tijn krijgt eigen winkel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat mensen meer moeten geven voor tijn en dat mensen meer geld moeten insamelen voor tijn

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps