Pixabay - Giraf

Namibië verkoopt wilde dieren vanwege droogte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

In Namibië is het héél droog. De regering van het Afrikaanse land wil daarom duizend wilde dieren verkopen. Van dat geld kunnen de overgebleven dieren worden geholpen.

Er valt veel te weinig water in Namibië. Daardoor zijn er in natuurparken steeds minder waterpoelen waar wilde dieren kunnen drinken. Ook planten en bomen stoppen met groeien. Dat betekent dat er steeds minder eten is. Als het zo doorgaat, gaan er heel veel dieren dood. 

Duizend dieren

Om dat te voorkomen, heeft de regering van het land iets bedacht. Ze gaan duizend wilde dieren verkopen: buffels, springbokken, giraffen, impala’s, elanden en antilopen. En zelfs 28 olifanten. Dat levert veel geld op. Daarmee kunnen de natuurparken beter worden beschermd tegen de droogte en worden alle achtergebleven dieren geholpen.

Verhuizen

Maar waar moeten al die dieren dan naartoe? Dat is nog niet zeker. De overheid van Namibië wil het liefst dat de dieren verhuizen naar andere natuurplekken, waar ze wél goed kunnen eten en drinken. Zo kunnen ook zij blijven leven.

Anderen lazen ook: Dieren in Australië sterven door hittegolf.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps