Foto ANP
Uitgelegd

Nare sfeer achter de schermen bij NOS Sport

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Achter de schermen van NOS Sport zijn vervelende dingen gebeurd. Sommige mensen die er werkten werden gepest en niemand deed iets om dat te stoppen. 

Wat is er aan de hand?

Al zeker twintig jaar is de sfeer bij NOS Sport niet voor iedereen die er werkt fijn. Bij een groot onderzoek door de NOS hebben bijna honderd (oud-)medewerkers gemeld dat ze zich onveilig voelden tijdens hun werk. Ze werden bijvoorbeeld gepest, buitengesloten of gediscrimineerd. Een groot deel van de slachtoffers is vrouw.

Om wie gaat het?

In een groot artikel in de Volkskrant vertelt een aantal vrouwen over hun ervaringen. Voormalig presentatrice Aïcha Marghadi vertelt bijvoorbeeld dat ze werd gepest vanwege haar Marokkaanse afkomst. Ook vroeg presentator Jack van Gelder haar tijdens een telefoongesprek om bij hem in bad te komen zitten. Het stuk gaat ook over de bekende presentator Tom Egbers. Hij had een tijdje een relatie met een veel jongere vrouw die stage liep bij het programma. Toen het uitging, zou hij haar twee jaar lang hebben gepest.

Waarom deed niemand iets tegen die nare sfeer?

Dat is inderdaad de grote vraag. Sommige vrouwen hebben hun verhaal wel verteld aan de leiding van NOS Sport, maar daar werd niets mee gedaan. De directie van de NOS heeft daar nu wel excuses voor aangeboden. De bazen van NOS Sport zijn maandag gestopt met hun werk. Tom Egbers is de komende tijd niet bij Studio Sport te zien en ook Jack van Gelder komt even niet op televisie.

Anderen lazen ook: Dit weten we over de gebeurtenissen bij The Voice

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook