stelling

Nathalie over billenkoek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Stel dat jij iets heel erg stouts hebt gedaan. Geld gepikt uit de portemonnee van je moeder bijvoorbeeld. Of een vuurtje gestookt op een heel onveilige plek. Wat zou je dan voor straf krijgen? Naar je kamer? Een week niet gamen? Of krijg je een tik op je billen? Dat laatste is vanaf januari in Frankrijk hartstikke verboden. Een nieuwe wet verbiedt dan dat ouders kinderen een pak voor hun broek geven.

Ook geen zachte tik

Volgens de Franse kinderbescherming geven vier van de vijf Franse ouders hun kind soms een tik op de billen. Ik schrok wel een beetje van dat aantal. Slaan van kinderen mag nooit, vind ik. Ook niet als het een heel zacht tikje is. Toch vinden veel Fransen de nieuwe wet stom. Zij willen dat de regering zich niet bemoeit met hoe dingen thuis gaan. Frankrijk wordt trouwens al het 55ste land waar billenkoek officieel verboden is. Ook in Nederland mag het al sinds 2007 officieel niet meer. En dat is maar goed ook. Wat mij betreft moet billenkoek zo snel mogelijk in álle landen verboden worden.

Stelling: Billenkoek moet overal ter wereld verboden worden

FeddeFedde: 9 jaar Oneens 

Als ik zelf heel stout ben, moet ik afkoelen op mijn kamer. Maar als ouders vechtende kinderen uit elkaar willen halen, dan mag een tik best. Zo’n wet valt ook niet te controleren. De politie kan niet bij iedereen naar binnen kijken.’ 

 

Jonas: 11 jaar Oneens jonas

‘Je kunt beter goed praten of voor straf iets afpakken, dan slaan. Maar zo’n wet vind ik wel heel zwaar. Een klein billenkoekje moet kunnen, vind ik. Mijn vader doet het weleens voor de grap bij het stoeien. Het zou raar zijn als hij daar dan een bekeuring voor krijgt.’

 

 

 

 

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Breng je stem uit!
In de reacties hieronder kun je ook vertellen waarom je dat vindt.

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

1 koe zit in bat de koe zegt boe

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps