beeld Kidsweek
Stelling

Nathalie over buiten je hobby doen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Nog een paar nachtjes slapen en dan mag je weer naar school. Leuk, maar ook best spannend. Is iedereen gezond gebleven? Hoe zien de corona-kapsels van je klasgenoten er inmiddels uit? En is de juf of meester tevreden met hoe jullie afgelopen weken thuis gewerkt hebben? Eindelijk lijkt het leven weer een heel klein beetje normaal te worden. Zeker omdat er sinds vorige week ook weer sporttrainingen zijn. Als dat tenminste buiten is en als er geen wedstrijden gespeeld worden.

Andere hobby

Heel fijn als je van sporten houdt. Maar als jij toevallig een andere hobby hebt, is het nog steeds een saaie boel. Als je bijvoorbeeld van toneelspelen houdt, heb je pech. Want die lessen gaan nog steeds niet door. En is muziek jouw grote passie? Jammer dan, ook je blokfluit moet voorlopig nog in de la blijven want muzieklessen mogen nog niet. Ik vind het oneerlijk dat sportlessen zo worden voorgetrokken. Want ook ándere hobby’s kun je toch buiten doen? Waarom zou je geen theaterlessen in het park kunnen geven? Of blokfluiten op een pleintje. Jammer dan even voor buren die niet van goede muziek houden!

Stelling: Voor alle hobby’s moeten buitenlessen worden gegeven

Luuk (12) Oneens:

‘Ik zit zelf op schermen en dat heb ik best gemist. Vanaf volgende week begint het gelukkig weer. Die hobby kan buiten, maar dat kan niet voor alles. Ik zit ook nog op drummen, maar dat gaat natuurlijk niet buiten. Veel te zwaar, zo’n drumstel.’

Resa (10) Eens:

‘Ik zit op pianoles. Dat is via Skype doorgegaan en ging goed. Maar ik snap best dat niet alles online kan. Als je bijvoorbeeld theaterles heel leuk vindt, is het jammer dat dat nog niet door mag gaan. Dat kan ook best buiten.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

'Eens. Want dan kun je 1,5 meter afstand houden, en zo kun je niemand besmetten. Maar als het regent vind ik dat het in een hele grote sporthal gedaan moet worden.

Ik weet dat niet alle sporen buiten kunnen worden gedaan ✅

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.