Nathalie over frisdrank
stelling

Nathalie over frisdrank zonder suiker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Terwijl ik dit stukje tik, staat links van mij een aangebroken pakje chocomel. Rechts liggen drie rollen dropmenthos. En in mijn bureaula ligt een reservevoorraad chocolade en koekjes. Ik durf het wel te bekennen: ik ben een enorme zoetekauw. Yoghurt eet ik alleen met heel veel honing erdoor, in de bioscoop kies ik altijd voor zoete popcorn en in een restaurant zou ik het liefst gewoon drie toetjes bestellen in plaats van voor,  hoofd- en nagerecht.

Rotte tanden

Ook mijn drinken heb ik het liefst zoet. Met een glas saai water of  bitter grapefruitsap maak je mij niet blij. Helaas weet ik ook wel dat al die suiker niet super gezond is. Om te voorkomen dat ik de hele dag stuiterend van alle suiker, met rotte tanden en veel te dikke billen door het leven ga, kies ik vaak voor frisdrank light. Het verschil proef ik bijna niet en voelt een stuk gezonder.

Acht suikerklontjes

Ik ben  dus ook wel blij met het besluit van de makers van de frisdrank Sprite. Die drank is hier vanaf nu alleen nog maar in de suikervrije variant te koop. Nederland is het eerste land ter wereld waar gewone Sprite niet meer verkocht wordt. Van mij mogen ook andere frisdrankmakers het voorbeeld van Sprite gaan volgen. Want wist je dat er in één blikje cola wel acht (!) suikerklontjes zitten? Als er alleen nog maar frisdrank zonder suiker te koop is, scheelt dat dus een flinke berg suiker die je binnen krijgt. Kun je in plaats daarvan lekker nog een extra stuk chocolade nemen. Of zou dat dan toch weer niet de bedoeling zijn?

Stelling: Alle frisdrank moet suikervrij worden

jolijnJolijn (10): Oneens

‘Ik vind niet dat je het verplicht moet maken, maar ietsje minder suiker is natuurlijk wel goed. Veel kinderen zijn te dik en dat komt toch onder andere door frisdrank. Ik vind zelf light-frisdrank echt niet lekker, je proeft wel het verschil.’

 

ThymenThymen (11): Eens

‘Ik hou zelf helemaal niet van prik eigenlijk. Ik drink het liefst gewoon water. Maar ik vind suikervrije frisdrank wel een goed idee voor de mensen die het wel drinken. Dat scheelt toch weer een beetje in ongezonds.’

 

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat hieronder jouw mening horen:

 Alle frisdrank moet suikervrij worden

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dit geen goed idee want zometeen is het niet meer lekker

Ik vind suikervrij geen goed idee, als er geen suiker in zit wat zit er dan in in plaats van suiker?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.