beeld Kidsweek
stelling

Nathalie over griezelvrije feestjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Zwalkende skeletten, bebloede maskers, horrorclowns en heel veel pompoenen: het is vandaag Halloween. Op deze ene dag van het jaar mag je iedereen keihard aan het schrikken maken.

Maar niet iedereen houdt van enge dingen. Alleen al het idee van een feestje in het donker met spinnenwebben, enge geluiden en rondspattend nepbloed bezorgt sommige kinderen nachtmerries. Daarom organiseert een groep ouders uit Barendrecht  een niet-eng-kinderfeest: Happyween. Met snoep en een lampionnenoptocht, maar verder helemaal griezelvrij.

Geen held

Zelf ben ik helemaal niet zo’n held met enge dingen. Als ik een spin zie, begin ik al te krijsen. Bij griezelfilms duik ik het liefst met mijn hoofd achter een kussen. En op de kermis sla ik het spookhuis mooi over. Halloween is dus ook niet mijn lievelingsfeestje. Maar toch vind ik een apart feest voor anti-griezelaars overdreven. Als je niet van eng houdt, dan blijf je vanavond maar gewoon thuis. Dat doe ik ook. Lekker op de bank een grappige film kijken. En als er aangebeld wordt, doe ik mooi niet open.

Stelling: Griezelvrije Halloweenfeestjes zijn overdreven!

ronetteRonette (11) Oneens:

‘Dat Happyween-feestje klinkt heel erg als Sint Maarten. Dan ga je ook met lampionnen langs de deur voor snoep, maar dan op 11 november. Leuk, maar ik zou zeggen: vier dan gewoon Sint Maarten en sla Halloween over.’

eigen beeld

Wart (10) Eens:

‘Ik hou best van griezelen, maar niet dat iemand met nepmessen gaat zwaaien ofzo. Dat is overdreven eng. Maar Harry Potter vind ik bijvoorbeeld leuk eng. Zo’n apart feest voor bange kinderen lijkt me niet nodig. Je kunt ook gewoon thuis blijven.’

Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten.
 

 

 

Anderen lazen ook: Cora over veel toeristen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vond dat happyween veel te veel op Sint Maarten lijken en halloween is bedoeld om griezelmonsters juist weg te jagen.dus laat halloween lekker halloween . Duimomhoog

Sommige mensen en ook baby’s zijn erg gevoelig ervoor. Daar moeten ze ook rekening mee houden

Oneens ik heb zelf nooit een Halloween feestje gevierd maar het lijkt me wel hartstikke leuk en wat is er nou weer mis mee ? het lijkt me hartstikke gezellig en cool !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.