Nathalie over hondenfilms

Nathalie over hondenfilms

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

In een Rotterdamse bioscoop kun je zondag samen met je hond naar de film. Dan gaat namelijk Isle of Dogs in première, een tekenfilm (voor volwassenen) over een Japanse jongen die zijn verdwenen hond gaat opsporen.

Een paar weken geleden kon je in Kidsweek lezen dat dit soort hondenvoorstellingen in Londen al een groot succes waren. Er staan dan drinkbakjes in het gangpad en het geluid staat zachter om de gevoelige hondenoren te sparen. De dieren krijgen een eigen stoel, met een deken tegen de haren. Volgens de bioscoopbaas gedragen ze zich prima. ‘We hebben na afloop nog nooit een hondendrol gevonden’, vertelde hij aan een Britse krant.

Popcorn delen

Als ik in Rotterdam zou wonen, zou ik mijn eigen hond Cloe zeker een avondje mee naar de bios nemen. Het lijkt mij enorm gezellig, zo’n date met mijn hond. Stiekem krijgt ze dan een paar handjes popcorn en als de film te zielig wordt, duik ik gewoon met m’n hoofd in haar zachte vacht. Of Cloe echt zelf van de film zal genieten, weet ik alleen niet. Ik denk dat ze de andere viervoeters een stuk boeiender vindt. En wat als er één begint te blaffen? Voor je het weet doen ze allemaal mee en verstaat niemand meer iets van de film. Maar ook dat is niet erg. Bij zo’n hondenvoorstelling is wat er in de zaal gebeurt toch een stuk interessanter dan wat er op het witte doek te zien is!

Stelling: Naar de film met je hond is leuk

tychoTycho (11):  EENS
‘Het is jammer dat ik geen hond heb, want het lijkt mij wel leuk. Ik heb alleen een kat, maar die zou er niets aan vinden. Die is liever buiten dan dat ze verplicht op schoot moet. Voor heel drukke honden lijkt het me trouwens ook zielig om een hele film stil te moeten zitten.’ 

sterreSterre (11) ONEENS:
‘Ik zou zelf nóóit naar de bioscoop gaan als de helft van de zaal vol honden zit. Ik hou niet zo van honden en ik ben er ook allergisch voor. Het lijkt me ook niet zo fijn voor de mensen die erna in de zaal komen zitten. Die hebben misschien ook nog last van de haren.’

Wat vind jij er van? Laat het weten en stem hieronder:

Anderen lazen ook: Amsterdam krijgt mopshondencafé.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Leuk! Ze zouden dat ook met andere huisdieren moeten doen! Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.