Beeld Kidsweek
Stelling

Nathalie over op vakantie naar Turkije

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Hoera, we mogen deze zomer weer op vakantie! Campings zijn weer open, net als veel grenzen en zelfs de vliegtuigen vertrekken alweer voorzichtig naar zonnige bestemmingen. Voorlopig mogen we alleen nog binnen Europa reizen (een paar uitzonderingen daargelaten). Voor landen daarbuiten geldt nog steeds een negatief reisadvies. De regering wil liever niet dat je daarheen gaat omdat de corona-situatie er nog onduidelijk of niet goed is. Ook vakanties naar landen als Turkije of Egypte worden afgeraden.

Niet gaan

Niks mee te maken, vindt Corendon. Die reisorganisatie vliegt tóch naar Turkije. Premier Rutte vindt dat echt niet slim en roept Nederlanders op om niet te gaan. Maar veel Turkije-fans trekken zich daar niets van aan. In de eerste dagen dat het weer kon, boekten honderden mensen een vakantie naar een zonnig Turks vakantiehotel. Want als je daar blijft, kan je toch weinig gebeuren?

Groot genoeg

Nou, ik vind het echt niet verstandig. Het advies om nog niet naar bepaalde landen te reizen is niet voor niets zo bedacht. Bovendien is Europa groot genoeg om een andere leuke bestemming te vinden. Als iedereen dit jaar nou nog even extra voorzichtig is, zit een reis naar Turkije of verder er volgend jaar vast weer in.

Stelling: Iedereen moet deze zomer in Europa blijven

Ronette (11) Eens:

‘Wij zouden eigenlijk naar Zweden en Denemarken gaan deze zomer maar dat hebben we afgezegd. We gaan nu kamperen in België en Nederland. Volgend jaar gaan we misschien wel weer een verre reis maken. Het is goed als iedereen even extra voorzichtig doet.’

Waldemar (11) Eens:

‘Ze zeggen dat natuurlijk niet voor niks dus daar moet iedereen zich gewoon aan houden. Straks komt er een tweede corona-uitbraak omdat mensen daar toch heen gaan. Wij gaan normaal altijd vliegen, maar dit jaar voor het eerst met de auto naar een huisje. Ook leuk.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dit is absoluut niet eerlijk, zeker niet objectief. Anti turks/Turkije.

Eens, omdat er in Europa het beter veiliger is, dan in Turkije

Eens Het is het beste als iedereen dit jaar in Europa blijft want als we gaan reizen is de kans groter dat er meer besmettingen plaatsvinden en reizen heeft er ook voor gezorgd dat corona steeds meer is gaan groeien dus blijf thuis !

Eens ik zou dit jaar eigenlijk ook naar Turkije gaan maar ik besefte dat het te gevaarlijk was en daarom gaan we dit jaar niet ik hoop dat Corona zo snel mogelijk stopt dan kan iedereen weer fijn op vakantie en gaan er geen mensen meer dood.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.