Beeld Kidsweek

Nathalie over Songfestivalliedjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Nog een kleine twee maanden en dan is het zover: het Eurovisie Songfestival in Rotterdam! Ik verheug me er erg op. Niets zo gezellig als met een groep vriendinnen voor de tv zitten en heel veel commentaar hebben op de kleding en de stemmen van de kandidaten. En dit jaar voelt alles extra feestelijk, omdat het dankzij winnaar Duncan in Nederland is.

Engelse liedjes

De voorpret is al begonnen, want afgelopen weken werden de eerste liedjes bekend waarmee de verschillende landen mee gaan doen. Zo kwam kanshebber IJsland met het nummer Think About Things en België met Release Me. En zondag liet Stefania weten wat ze voor Griekenland gaat zingen: Superg!rl. Allemaal Engelse liedjes dus. En ook onze eigen Jeangu gaat in het Engels zingen.

Zo klinkt IJslands!

En dat vind ik nou zó jammer. Landen mogen weleens een beetje trotser zijn op hun eigen taal. Vroeger, tot 1998, was één van de regels van het Songfestival dat elk land in zijn eigen taal moest zingen. Ik snap niet zo goed waarom die regel is afgeschaft, want dan wordt het pas echt een landenwedstrijd. En dan hoor je ook nog eens hoe Kroatisch klinkt of IJslands. En met een Nederlands liedje zou ik nóg trotser zijn op Jeangu Macrooy.

Stelling: Songfestivalkandidaten moeten zingen in hun eigen taal

Wessel (8): Oneens

‘Het is wel leuk als iedereen de teksten ook kan begrijpen en bijna iedereen verstaat Engels. Dus die taal is wel zo makkelijk. De meeste gewone muziek is ook in het Engels dus de meeste mensen zijn dat al een beetje gewend.’

Wende (9):

Eens ‘Ieder liedje in dezelfde taal is een beetje saai. Het lijkt mij juist wel leuk als Kroatië in het Kroatisch zingt en Zweden in het Zweeds. Alleen moeten ze dan wel regelen dat de jury geen minpunten geeft omdat die talen een beetje gek klinken.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Stelling

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat het wel mag, MAAR ze moeten eerst toestemming vragen en ze moeten er geen minpunten van krijgen natuurlijk!

Ik vind dat je zelf mag kiezen in welke taal je mag zingen het is tenslotte je eigen lied

Ik vind niet dat het verplicht moet worden, maar het zou natuurlijk wel leuk zijn als er wat meer landen in hun eigen taal zingen.

Ik vind dat het wel leuk is om andere talen te horen, maar ik vind het wel fijner om te kunnen begrijpen wat er gezongen wordt, dus hou het please bij Engels.

Oneens het is natuurlijk leuk om verschillende talen te horen maar je mag mensen niet dwingen om in een Bepaalde taal te zingen iedereen moet zingen in de taal die hij of zij wil !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps