Beeld stelling

Nathalie over tafels leren op TikTok

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Nog niet zo heel lang geleden was Facebook erg populair onder kinderen. Maar dat veranderde langzaam. Eerst maakten veel vaders en moeders een profiel aan. Later werd het zelfs populair bij opa’s en oma’s. Tegen die tijd waren de meeste kinderen allang naar Instagram verdwenen. Maar daar gebeurt nu hetzelfde. Dikke kans dat jouw moeder jullie vakantiefoto’s inmiddels ook op Insta deelt.

Leerzame filmpjes

Met YouTube liep het weer een beetje anders. Naast interessante of gewoon vreselijk grappige youtubers, duiken daar steeds vaker filmpjes van juffen en meesters op. Op hun kanalen leggen ze bijvoorbeeld de d/t-regels uit. Hartstikke nuttig, maar YouTube wordt zo wel een beetje een vermomde school. Gelukkig is er nog TikTok, denk je nu misschien. Alleen is dat nu óók door juffen en meesters ontdekt. Die posten geen grappige dansjes, maar leggen uit hoe je het handigst de tafel van 9 kunt onthouden. Wég met al die leerzame filmpjes! Laat er nou gewoon één kanaal echt speciaal voor kinderen zijn en stuur de volwassenen weg van TikTok.

Stelling: TikTok moet alleen voor kinderen zijn

Anna (11): eens

‘Als ik op TikTok een leerzaam filmpje zie, scroll ik het meteen weg. Voor uitlegdingen, hebben we school al. Wat ik wél grappig vind, is als een juf of meester met de klas meedoet met een dansje. Maar dat is dan voor de leuk.’

Elian (9): oneens

‘Ik vind dat TikTok voor grappige dingen moet blijven, maar het maakt mij niet uit of dat door volwassenen of kinderen gebeurt. Ik kijk zelf het liefst Minecraft-filmpjes en daar zie je niet eens een gezicht bij.’

Wat vind jij van de stelling van deze week? We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

 

Anderen lazen ook: Henrike over hond uitlaten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oneens, de leeftijd in de appstore voor tik tok is 13+ en zelfs aanbevolen 16+. En er zijn genoeg leuke videos van volwassenen.

Boeit mij niet

Ik ben ermee eens want het moet veilig voelen voor kinderen en het is namelijk niet veilig voor kinderen als er geen regels zijn om te voorkomen dat er discriminatie is en gepest wordt en dat is niet leuk

Oneens ik hou zelf niet van tik tok maar ik vind dat iedereen die het wil het moet kunnen gebruiken!

oneens, omdat je kan zelf een keuzen maken over welke videos je kijkt.

Sorry maar eigenlijk niet want TikTok zit echt bomvol met slechte dinge

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.