Foto Rolf Rosing

Nathalie over veranderen van naam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Rapper Kanye West heeft besloten zijn naam te veranderen. Hij noemt zichzelf vanaf nu ‘Ye’. West is niet de eerste artiest die ineens besluit om een nieuwe naam te kiezen. Rapper Sean Combs, begon zijn carrière als Puff Daddy, veranderde dat in P. Diddy en heet nu alleen nog maar Diddy. Ook de beroemde en inmiddels overleden zanger Prince deed het. Hij noemde zichzelf ineens ‘The Artist Formerly Known As Prince’ (de artiest die eerst bekend was als Prince). Dat werd al snel afgekort tot TAFKAP, een nogal rare naam voor een zanger.

Wat moet ik kiezen?

Zo’n naamsverandering vind ik best grappig. Eigenlijk vind ik dat iedereen één keer in zijn leven het recht zou moeten hebben om zijn eigen naam te veranderen. Gewoon voor de afwisseling. Alleen je voornaam dan, anders wordt het wel erg verwarrend. Mij lijkt het wel wat. Ik heet nu al zó ontzettend veel jaar Nathalie, tijd voor iets anders! Maar welke nieuwe naam dan? Mensen die mij goed kennen, noemen mij Nini. Dat past wel bij me, maar het lijkt me raar om ook zo te heten voor bijvoorbeeld de bank. Misschien moet ik gewoon mijn naam husselen tot iets anders? Dat is een beetje bekend, maar toch nieuw. Dan moet ik kiezen tussen Anthelia of Haletina of Elithana. Ik denk er nog even over. Maar als er hier volgende week een heel rare naam bij mijn foto hierboven staat, weten jullie vast hoe dat komt!

Stelling: Iedereen zou één keer in zijn leven zijn naam mogen veranderen

Eva (12): Oneens

Eva

‘Je ouders hebben je naam verzonnen dus tot je achttiende zouden zij ook toestemming moeten geven om hem te veranderen. Ik zou mijn naam alleen veranderen als ik later beroemd zou worden, een artiestennaam lijkt me dan nog wel leuk.’

 

Nora (11): Eens

Nora

Ik ben zelf heel tevreden over mijn naam. Hij past bij me en ik vind hem mooi. Maar als je per ongeluk een stomme naam gekregen hebt, dan is het wel fijn als je die officieel mag veranderen.’

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nathalie is een mooie naam,vroeger heel onbekend,maar nu veel bekender.Ja,toen Nathalie klein was,heette ze Nini.Hoe zou ik dat kunnen weten??? Raad maar...

Misschien heeft ze dat aan jou vertelt.

groetjes Nora (9)

Oneens
Want je krijgt een naam van je vader en moeder en die mag je niet zomaar veranderen

Vraagtzichaf Vraagtzichaf waarom wil je je eigen naam veranderen?

Oneens
ik wil mijn naam alleen veranderen als ik later spion wordt maar dan hou ik wel mijn echte naam maar ook een spionnaam

Ik ben er mee oneens.
Om dat ik mijn naam niet wil veranderen om dat ik mijn naam mooi vind

ik wou ook graag brondo heten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.