Nathalie stelling jongensfietsen
Stelling

Nathalie over weg met jongensfietsen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

'Jongensfietsen zijn gevaarlijker dan meisjesfietsen', dat zegt Veilig verkeer Nederland (VVN). Vorige week kwam die organisatie met een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat er met damesfietsen veel minder ongelukken gebeuren dan met herenfietsen. Door de hoge stang is het op een heren- of jongensfiets veel lastiger om op- en af te stappen. En áls je valt, is het op een jongensfiets veel lastiger om soepel op de grond terecht te komen.

Bèng, daar lag ik 

Daar kan ik helaas over meepraten. Nog geen week geleden wilde ik een stukje gaan fietsen met mijn hond. Nou ja…ik fietsen en de hond rennen dus. Ik had een lekke band en leende daarom een herenfiets. Ergens halverwege zag mijn hond in de verte een haas. Voor ik het in de gaten had trok ze zó hard aan haar riem dat ik begon te wankelen. Ik wilde soepel stoppen en afstappen maar vergat die stomme stang. Bèng, daar lag ik. Met fiets en al op de grond. Dat was me met mijn eigen damesfiets mooi niet gebeurd.

Stomme stang

Ik begrijp eigenlijk toch al niet waarom jongens andere fietsen moeten hebben dan meisjes. Fietsen jongens lekkerder met zo'n stomme stang tussen hun benen? Nee toch? Gewoon één soort fietsen is toch veel makkelijker? Dan kun je als meisje tenminste gewoon de fiets van je broer lenen als je een lekke band hebt. En je broer die van jou als zijn licht het niet doet. Dan moet je alleen niet net een roze fiets gekozen hebben…

Stelling: Aparte fietsen voor jongens en voor meisjes zijn onzin

charlotteCharlotte: Oneens
Afgelopen vakantie waren wij in Thailand en daar hebben we veel gefietst. Ik kreeg vaak een jongensfiets als huurfiets. Maar als ik stop, spring ik er meestal af en dat gaat met een stang heel onhandig. Toch denk ik dat jongens een stang gewoon stoerder vinden. Misschien kan er een fiets ontworpen worden met een inklapbare stang.’

LasseLasse: Eens
Ik heb zelf wel een jongensfiets. Ik fiets best veel maar het maakt mij echt totaal niet uit op wat voor soort fiets ik zit. Ik ben helemaal aan die stang gewend maar ik heb er eigenlijk nooit zo bij nagedacht waarom die er zit. Geen idee waarom meisjesfietsen anders zijn. Gewoon voortaan één soort fietsen lijkt me wel zo makkelijk'

 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Fietsen over wc-papier of In Groningen naar school? Dan moet je ver fietsen!

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Die zogenaamde "stang" zit er bij een meisjesfiets ook op: alleen lager gemonteerd. Als je goed kijkt naar alle "stangen"(eigenlijk: buizen) van een fiets zie je dat die een stel driehoeken vormen. Een driehoek is de sterkst mogelijke constructie. Die hoge stang zit er dus voor de sterkte en de stabiliteit. Jongensfietsen zijn veel sterker en stabieler. Dat kun je zelf heel gemakkelijk uitproberen door je handen van het stuur te halen. Een meisjesfiets gaat heel snel wiebelen en je kan er dan gemakkelijk mee omvallen.
Meisjes- of vrouwenfietsen zijn ooit ontstaan, omdat vrouwen vroeger vaak lange rokken droegen en daarmee niet konden fietsen. Omdat er nog maar weinig meisjes en vrouwen zijn die lange rokken dragen kun je eigenlijk net zo goed op een jongensfiets rijden. Maar omdat men nu denkt dat het zo moet rijden meisjes en jongens op meisjes- en jongensfietsen. Eigenlijk zou je dus beter op een jongensfiets kunnen rijden. Veel veiliger ;-)

Daarom moet je ook niet als meisje op een jongens fiets! Je weet wat er van komt. Niet gevaarlijk, want jongens snappen en wennen er aan hoe ze op een fiets moeten stappen.

Ik vind dat het onzin is, want het gaat erom of je het zelf mooi vind. Eens :) Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps