Beeld Kidsweek

Nathalie over winden met namen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Dorian zorgde vorige week op de Bahama’s voor zeker tientallen doden en enorm veel vernielingen. Een serieuze orkaan die volgens de traditie dus een naam kreeg. In Nederland komen dat soort allesvernietigende stormen gelukkig niet voor. Als het hier op z’n hardst waait, vallen er wat pannen van daken of krakt er een boom om.

Ik moest dus een beetje lachen om het plan van het KNMI om nu ook Nederlandse stormen een naam te geven. Dat gaat dan in samenwerking met de weerinstituten van Groot-Brittannië en Ierland. De lijst met stormnamen ligt zelfs al klaar. Dat worden: Atiyah, Brendan, Ciara, Dennis, Ellen, Francis, Gerda, Hugh, Iris, Jan, Kitty, Liam, Maura, Noah, Olivia, Piet, Roisin, Samir, Tara, Vince en Willow. 

Gerda komt eraan! 

Volgens het KNMI zijn de namen belangrijk omdat mensen stormwaarschuwingen dan serieuzer gaan nemen. Nu geven weermannen bij flinke wind eerst een ‘code oranje’ en bij razende storm een ‘code rood’. Maar mensen trekken zich daar weinig van aan. Ik vraag me af of dat bij een wind met een naam ineens gaat veranderen. Stel je voor dat een nieuwslezer met een serieus hoofd zegt ‘Vanavond kan iedereen beter binnen blijven, want Gerda komt eraan’ of ‘Nederland zet zich schrap voor Jan’. Daar schiet je toch alleen maar enorm van in de lach?

Stelling: Nederlandse stormen hebben geen naam nodig!

Mare

Mare (10) Oneens

Makkelijk juist, want zo kun je tenminste twee verschillende stormen uit elkaar houden. Het lijkt me heel grappig als een storm Mare genoemd zou worden. Daar zou ik alleen maar trots op zijn.’


eigen beeld

Olivier (10) Oneens

‘Ze moeten er alleen wel bij blijven zeggen hóe erg een storm precies gaat worden. Want als ze op het nieuws zeggen ‘Pas op voor Kitty’, denk je misschien dat het met zo’n schattige naam wel mee zal vallen.'

Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten.

 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens ik vind dat de namen gewoon niet handig zijn!

Ik heb liever code oranje of code rood, want dat klinkt serieuzer dan Gerda of Jan, vind ik. Blij

Eens, want ik vind het ook duidelijk genoeg als ze codenamen noemen zoals code oranje. Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps