EPA/ Sulawesi

Nationale Actiedag om geld op te halen voor Sulawesi

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Woensdag 10 oktober wordt er een nationale actiedag gehouden om geld op te halen voor de slachtoffers van de ramp in Sulawesi.

De hele dag zal er in verschillende radio- en televisieprogramma's aandacht worden besteed aan de ramp op het Indonesische eiland. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen. Om 12.00 uur is de aftrap, zo werd vandaag bekendgemaakt. 

Aardbeving en tsunami

Vorige week vrijdag werd Sulawesi getroffen door een aardbeving en tsunami. Volgens de rampenbestrijdingsdienst zijn er meer dan 1400 mensen overleden en raakten meer dan 2500 mensen gewond. Reddingswerkers doen er alles aan om zo veel mogelijk mensen te helpen.

Geld voor noodhulp

Dinsdag werd Giro555 geopend, dat is een samenwerking van elf hulporganisaties in Nederland. Inmiddels is er al 3,3 miljoen euro opgehaald voor noodhulp. Aan het eind van de actiedag, wordt het voorlopige eindbedrag woensdagavond laat in het programma Pauw bekendgemaakt.

Anderen lazen ook: Na tsunami ook vulkaanuitbarsting op Sulawesi.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook